Alaptulajdonságok
Tulajdonság elnevezése | Érték |
Original Gravity - OG | 1.028 - 1.04 |
Final Gravity - FG | 0.998 - 1.008 |
Alcohol By Volume - ABV (Alkohol tartalom) | 2.8% - 4.2% |
Standard Reference Method - SRM (Sör színének mérőszáma) | 2 - 3 |
European Bewery Convention - EBC (Sör színének mérőszáma) | 3.92 - 6.48 |
International Bitterness Units - IBU (Sör keserűségének mérőszáma) | 8 - 12 |
Illat
A gyenge maláta aroma jelemzi, de szemcsésnek, édesnek vagy kukoricaszerűnek érzékelhető, ha van hozzáadott kukorica. Könnyű fűszeres, virágos vagy gyógynövényes komló használatával készül. Bár a tiszta fermentációs profil kívánatos, de lehet enyhén élesztő íze.
Megjelenés
Megjelenését tekintve nagyon halvány szalmaszínű vagy halványsárga. Habtartóssága gyakorlatilag nincs. Nagyon világos.
Íz
Viszonylag semleges ízű, ropogós, száraz lecsengéssel és enyhén vagy nagyon alacsony szemcsés vagy kukoricaszerű ízzel, amely az alacsony keserűség miatt édességnek érezhető. Alacsony virágos, fűszeres vagy gyógynövényes komlóíz észlelhető. Minimálisan keserű. Az egyensúly az enyhén malátástól az enyhén keserűig változhat, de általában közel egyenletes. A magas szénsavtartalom kiemelheti a száraz felület ropogósságát. Tiszta fermentációs profil.
Kortyérzet
Nagyon könnyű, néha vizes. Nagyon erősen szénsavas, enyhe szénsavas csípőséggel nyelvben.
Jegyzetek
Úgy tervezték, hogy a nagyközönség lehető legszélesebb körét megszólítsa. Ha nagyon erős az íze, az hiba. A csekély maláta vagy komló íze miatt gyakran az élesztő karaktere az, ami leginkább megkülönbözteti a márkákat.
Történelem
Coors néhányszor könnyű lágert készített az 1940-es évek elején. A modern változatokat először Rheingold állította elő 1967-ben, hogy megszólítsák a diétázó ivókat, de csak 1973-ban váltak népszerűvé, miután Miller Brewing megszerezte a receptet, és a „tastes great, less filling” kampánnyal megalapozta a stílus helyét a sörök palettáján.. Az ebbe a műfajba tartozó sörök az 1990-es években a legtöbbet értékesített sörökké váltak az Egyesült Államokban. Jellegzetes összetevők: Két- vagy hatsoros árpa, 40% rizs vagy kukorica hozzáadásával. A további enzimekkel tovább könnyíthetik a testességét és csökkenthetik a szénhidrátszintet. Lager élesztőkkel erjesztik. Elhanyagolható komlózással készül.
Jellegzetességek
Összehasonlítás
Egy amerikai Lager könnyebb testű, alacsonyabb alkoholtartalmú, alacsonyabb kalóriatartalmú kevesebb komlótartalmú és kevésbé keserű, mint egy német Leichtbier.
Kereskedelmi példák
Bud Light, Coors Light, Grain Belt Premium Light American Lager, Michelob Light, Miller Lite, Old Milwaukee Light